24 timer på én lading

Ny Intel-platform skal sørge for eventyrlig batterilevetid på bærbare.

Intel spår at 40% av alle PC-er som selges om to år vil være syltynne og lette "ultrabooks". Enkelte vil ha batterilevetid på inntil 24 timer, og kunne være tilkoblet nettet i 10 dager uten å måtte være plugget i veggen. Foto: Illustrasjon, DinSide.no
Intel spår at 40% av alle PC-er som selges om to år vil være syltynne og lette "ultrabooks". Enkelte vil ha batterilevetid på inntil 24 timer, og kunne være tilkoblet nettet i 10 dager uten å måtte være plugget i veggen. Foto: Illustrasjon, DinSide.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du at du må lade PC-en din ofte? Da er du slett ikke alene. Det er helt vanlig at et PC-batteri bare varer 2-4 timer med variert bruk, viser våre PC-tester.

I 2013 kan vi stå overfor et paradigmeskifte, hva batterilevetid angår. Da kommer nemlig Intel med en ny prosessorplatform, som foreløpig går under kodenavnet "Haswell". Under konferansen Intel Developer Forum nylig, løftet prosessorgiganten på sløret og kunne røpe at Haswell vil bli så strømgjerrig at vi vil se PC-er som kan brukes i et helt døgn (24 timer) før du behøver å finne fram laderen.

20 ganger bedre

I standby-connected-innstilling vil de samme PC-ene kunne holde på strømmen i mer enn 10 dager, uten å miste kontakten med nettet. Det er mer enn 20 ganger mer strømeffektivt enn dagens Sandy Bridge-platform, skriver amerikanske PC World.

Men før den tid kommer Ivy Bridge, som vil avløse dagens Sandy Bridge. Også denne vil være basert på ny 22 nanometer produksjonsteknikk, den samme som for Haswell-prosessorene:

24 timer på én lading


Les også: Hva er forskjellen på Intel og AMD?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer