Nintendo Switch kontroll

25 000 klager på Nintendo Switch

Nå klages selskapet inn for både Forbrukertilsynet og Europakommisjonen.

FEIL: Mange Nintendo Switch-eiere har opplevd at deres Joy Con-håndkontrollere går i stykker etter kort tid. Nå klages produsenten inn til europeiske forbrukermyndigheter. Foto: James Sheppard/Future/REX/NTB
FEIL: Mange Nintendo Switch-eiere har opplevd at deres Joy Con-håndkontrollere går i stykker etter kort tid. Nå klages produsenten inn til europeiske forbrukermyndigheter. Foto: James Sheppard/Future/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet og den europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC har i dag klaget Nintendo inn for Europakommisjonen og Forbrukertilsynet.

Årsaken er en feil ved håndkontrolleren som følger med spillkonsollen, som gjør kontrollerne ubrukelige.

- Kontrollere som har feilen vil ikke lenger kunne brukes til å spille med, da spillfiguren beveger seg selv uten at brukeren beveger på kontrollstikken, sier Thomas Iversen, juridisk seniorrådgiver i Forbrukerrådet, i en pressemelding.

1600 klager i Norge

Nintendo har solgt over 68 millioner Nintendo Switch-konsoller i hele verden, mange av disse i Europa.

Totalt er 25 000 forbrukerklager samlet inn fra hele Europa, inkludert Frankrike, Belgia, Nederland, Portugal, Italia, Slovakia, Slovenia og Hellas.

– I Norge har Forbrukerrådet alene samlet inn over 1600 klager fra forbrukere som har opplevd problemer med sin Nintendo Switch, sier Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Feilen med håndkontrollerne har fått et eget navn, «Joy-con drift», og ifølge The Verge er det to hovedteorier om hva som forårsaker problemet:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer