25 GB gratis nettlagring

Med egen stasjon i Utforsker.

25 GB gratis nettlagring
Publisert
Sist oppdatert

SkyDrive er en av tjenestene i Windows Live-konseptet til Microsoft, og i skrivende stund tilbys 25 GB med gratis lagring av personlige filer på Internett.

Mappene kan du beholde privat, eller du kan dele innhold med venner og familie.

Ulempen med tjenesten er at du må bruke nettleseren for å overføre data. Dette kan være tungvint, spesielt når du ønsker å drive med filbehandling, døpe om, flytte og kopiere filer mellom mapper. Du kan heller ikke lagre og åpne direkte til og fra SkyDrive-området ditt.

Les også: TEST: Lagring rett på nett

Rett i Utforsker

I november kunne vi imidlertid bringe nyheten om at det var kommet en løsning på dette, takket være en tredjeparts applikasjon kalt SkyDrive Explorer. Ved å installere dette, vil SkyDrive dukke opp som en egen stasjon i Windows Utforsker, og denne vil oppføre seg omtrent som en vanlig ekstern harddisk.

Dermed kan du både bla i filene, åpne, kopiere, opprette og slette dokumenter, bilder og lignende, like enkelt som om du jobbet mot hvilken som helst nettverksstasjon.

Er blitt langt mer stabilt

Vi testet løsningen i november, og innvendte at stabiliteten var dårlig. Nå har imidlertid programmet kommet i ny utgave, og de fleste problemene er nå luket av veien. Vi har prøvd det på to nye PC-er med Windows 7 installert, og problemet med at Utforsker krasjet da vi prøvde å få tilgang til Skydrive-området, ser nå ut til å være borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer