2,5" harddisk til PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei!Jeg har et problem med min laptop, trodde det var harddisken, men etter innkjøp av ny disk viste deg seg at det er hovedkort som er problemet.

Men nå ønsker jeg og overføre fra min SATA 2,5" harddisk til en vanlig stasjonær PC. Vet du om det finnes overganger fra 2,5" SATA til 3.5" IDE eller noe lignende eller om du kan forespeile meg andre forslag.

På forhånd takk.

Mvh Lars

Datadoktoren svarer

Hei Lars,

Det fine med SATA er at kontaktene for 2,5-tommers diskene er de samme som vi finner for 3,5-tommerne, så har du en moderne stasjonær trenger du ikke noen overganger i det hele tatt.

Men siden du spør har du trolig et eldre hovedkort uten SATA-kontakter, og da finnes det flere typer overganger. Skal du bare ha dataene ut av disken finnes det rimelige overganger fra SATA til USB, eller du kan satse på litt mer fancy dokkingløsninger.

Vil du bruke den daglig og ha best mulig ytelse kan du i stedet kjøpe et IDE SATA-kontrollerkort til PC-en din og koble det til der, men har du planer om å også bruke den som en reisedisk vil nok det beste være å skru den inn i et eksternt kabinett for 2,5-tommers harddisker. En slik sak koster fra et par hundrelapper i velassorterte nettbutikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer