250 digitale TV-kanaler på PCen

Det danske selskapet KiSS Nordic presenterte i forrige uke et innstikk-kort til PCen som kan ta inn 250 digitale TV-kanaler og 100 radiokanaler direkte til PCen din. Kortet kan kobles til din eksisterende parabolantenne, men kan også kjøpes komplett med en 80 cm. parabol for et lite tillegg i prisen.

250 digitale TV-kanaler på PCen
Publisert

Kortet virker som en satelittmottaker, og du kan se TV enten direkte på skjermen, eller du kan koble kortet til TVen via et medfølgende MPEG II-kort. Dette gir visning på TV-skjermen uten tap i kvaliteten. Du kan også koble en DVD-ROM-spiller til MPEG II kortet, som er i stand til å tolke alle seks DVD-formatene.

Kortet kan i prinsippet ta i mot alle signaler som ikke er kodet, og det gir også adgang til de såkalte uplink-signalene. Dette er overføringer av uredigert materiale som f.eks. sendes fra et TV-team i felten tilbake til hovedkvarteret.

Siden mottakeren er digital, er hvert enkelt kort unikt. Det betyr at du en gang i fremtiden kan bestille spillefilmer eller annet som overføres til PCen uten at andre kan snappe opp signalene. Det gir også tilbydere av digitale betalingskanaler adgang til å stenge deg ute hvis du ikke betaler regningen din.

Programvaren som følger med gir også adgang til å passordbeskytte kanaler slik at barn ikke kan zappe innom kanaler som er for voksne.

Kortet er allerede i butikkene i Danmark, og KiSS Nordic jobber med å etablere et forhandlerapparat i Norge. Det er derfor uvisst når kortet er å finne i norske butikker. I Danmark er prisen ca. 2.000 kroner (inkl. mva) for bare kortet, og ca. 2.600 for en pakke som inkluderer kort, 80 cm. parabpolantenne, antennehode og kabler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer