250 MB Zip-stasjon!

Iomega lanserer på Comdex en ny Zip-stasjon med lagringskapasitet på hele 250 MB. Den er selvfølgelig også kompatibel med de klassiske 100 MB Zip-platene, både for lesing og skriving.

250 MB Zip-stasjon!
Publisert

Iomega er nå helt dominerende på flyttbare lagringsmedia etter at den tidligere konkurrenten SyQuest i realiteten er konkurs, og den lokale sheriffen visstnok allerede har stengt lokalene.

2,5 ganger kapasiteten

Det siste nye fra Iomega er en ny utgave av Zip med 250 MB kapasitet. Dette er et stort sprang fra dagens kapasitet på bare 100 MB. Drevene skal etter planen komme på markedet i slutten av dette året, i første omgang med SCSI og parallellport.

Senere vil det komme versjoner med EIDE-grensesnitt for intern montering. Dessuten er det god grunn til å vente at det også kommer en USB-versjon, siden Iomega nettopp har lansert dette for 100 MB-versjonen.

Prisene i USA blir rimelige, det er annonsert en listepris på 199 dollar for selve enheten. Løse 250 MB-disker vil bli solgt for 16,65 dollar pr. stk. når du kjøper en sekspakning.

Solid forsprang

Det virkelige gjennombruddet for Iomega kom med den opprinnelige Zip-stasjonen, som nå er solgt i over 19 millioner eksemplarer. Antallet solgte disker ligger på over 100 millioner, så det er ingen overdrivelse å si at det er et utbredt format.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.