27-tommer iMac har fått superhøyoppløst skjerm

Glem 4K, nå er det 5K som gjelder.

EKSTREM OPPLØSNING: I forrige uke lanserte Apple ny iMac med 5K-oppløsning. Men hva betyr egentlig det? Foto: KIRSTI ØSTVANG
EKSTREM OPPLØSNING: I forrige uke lanserte Apple ny iMac med 5K-oppløsning. Men hva betyr egentlig det? Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apples nye iMac har en skjerm med en oppløsning på 5120 x 2880 piksler, noe som skal gjøre det til verdens mest høyoppløste dataskjerm, hevder selskapet selv.

Det er enda høyere enn 4K, og Apple kaller det selv for «Retina 5K». Tilsammen gir det 14,7 milloner piksler, noe som skal være:

Fire ganger så mye som standardmodellen av iMac med 27-tommers skjerm (2560 x 1440).Sju ganger flere piksler enn en HDTV (1920 x 1080).67 prosent flere piksler enn en 4K-skjerm (3840 x 2160).Les også: Sniktitt på iPad Air 2

Ser imponerende ut

Den ekstra plassen gjør at du blant annet vil kunne redigere 4K-video i Final Cut Pro i fullt format samtidig som du har alle verktøy tilgjengelig ved siden av selve innholdet, som du kan se på bildet under:

Vi fikk anledning til å ta en titt på den nye Retina 5K iMac-en etter forrige ukes lansering, og lot oss virkelig imponere.

Skjermen ser intet mindre enn fantastisk ut. Høyoppløselige bilder er så skarpe at du nesten ikke tror det, og detaljnivået virker uendelig. Den er dessuten lyssterk og har en utmerket fargegjengivelse selv fra nesten uansett vinkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer