27,2 GB fra Maxtor

Maxtor annonserer nå sin hittil største harddisk. Den største disken i DiamondMax 6800-serien er på hele 27,2 GB. I tillegg har Maxtor gjort nye og spennende ting med elektronikken i disken.

27,2 GB fra Maxtor
Publisert

Med en kapasitet på hele 6,8 GB pr. plate, har Maxtor tatt igjen 3471">Western Digital og IBM. Det kan til og med se ut til at Maxtor blir tilgjengelig først. Det som overrasker oss litt, er at Maxtor leverer denne kapasiteten i en disk med 5400 rotasjoner pr. minutt. Konkurrentene ser nemlig ut til å lansere sine største disker med 7200 rpm først.

Ny elektronikk

I tillegg til å øke kapasiteten, har også Maxtor oppgradert kontrolleren. Etter vår test av 3563">Maxtor DiamondMax Plus 5120, har vi ventet på dette. Etter at både IBM og 3106">Western Digital har lansert disker med 2 MB hurtigbuffer, kommer Maxtor etter.

DualWave

Maxtor slutter ikke der. Med sitt nye DualWave-konsept, benytter disken hele to prosessorer til styring og buffring. Det blir spennende å se hvordan det kan påvirke ytelsen når vi får disken inn til test i 358">vår løpende test av harddisker. Kombinert med 100 MHz SDRAM i hurtigbufferen, er det grunn til å tro at denne disken virkelig kan utnytte UltraATA/66-grensesnittet som alle diskene er utstyrt med.

Forbedret ShockBlock og MaxSafe

ShockBlock er et konstruksjonsprinsipp som absorberer slag og støt ved å fordele kreftene utover i disken. Systemet ligner på Quantums SPS (Shock Protection System). MaxSafe er et program som utføres av diskens egen kontroller. Det går stille og rolig i bakgrunnen, og overvåker og reparerer feil som måtte oppstå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.