27,2 GB fra Maxtor

Maxtor annonserer nå sin hittil største harddisk. Den største disken i DiamondMax 6800-serien er på hele 27,2 GB. I tillegg har Maxtor gjort nye og spennende ting med elektronikken i disken.

27,2 GB fra Maxtor
Publisert

Med en kapasitet på hele 6,8 GB pr. plate, har Maxtor tatt igjen 3471">Western Digital og IBM. Det kan til og med se ut til at Maxtor blir tilgjengelig først. Det som overrasker oss litt, er at Maxtor leverer denne kapasiteten i en disk med 5400 rotasjoner pr. minutt. Konkurrentene ser nemlig ut til å lansere sine største disker med 7200 rpm først.

Ny elektronikk

I tillegg til å øke kapasiteten, har også Maxtor oppgradert kontrolleren. Etter vår test av 3563">Maxtor DiamondMax Plus 5120, har vi ventet på dette. Etter at både IBM og 3106">Western Digital har lansert disker med 2 MB hurtigbuffer, kommer Maxtor etter.

DualWave

Maxtor slutter ikke der. Med sitt nye DualWave-konsept, benytter disken hele to prosessorer til styring og buffring. Det blir spennende å se hvordan det kan påvirke ytelsen når vi får disken inn til test i 358">vår løpende test av harddisker. Kombinert med 100 MHz SDRAM i hurtigbufferen, er det grunn til å tro at denne disken virkelig kan utnytte UltraATA/66-grensesnittet som alle diskene er utstyrt med.

Forbedret ShockBlock og MaxSafe

ShockBlock er et konstruksjonsprinsipp som absorberer slag og støt ved å fordele kreftene utover i disken. Systemet ligner på Quantums SPS (Shock Protection System). MaxSafe er et program som utføres av diskens egen kontroller. Det går stille og rolig i bakgrunnen, og overvåker og reparerer feil som måtte oppstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer