2xExplorer

Et gratis filbehandlingsprogram med langt flere muligheter enn Windows Utforsker. Et brukervennlig og avansert alternativ.

Publisert
Sist oppdatert
2xExplorer

2xExplorer er et gratis filbehandlingsprogram som har alle mulighetene Windows Utforsker har, pluss mange tilleggfunksjoner. Navnet på programmet refererer til at hovedskjermbildet er delt i to vinduer som gjør det enklere å få oversikt over filer og mapper på to steder samtidig.


2xExplorer er en moderne versjon av den gamle Norton Commander, som var et populært program for en del år tilbake. Det er et avansert filbehandlingsprogram, men samtidig ganske brukervennlig. Skjermbildet har en rekke knapper som gjør navigering brukervennlig, der du blant annet kan velge visningsalternativer, få rask tilgang til ønskede ressurser og mange nyttige funksjoner.

Funksjoner

Programmet er en rekke verktøy som er spesielt tenkt for programmerere, men brukervennligheten er såpass stor at andre brukere vil sikkert også sette pris på programmet.

Her er bare noen få av mulighetene i 2xExplorer, som gjør programmet overlegent i forhold til Utforsker:

 • Navigering
  Enkelt å navigere på alle tilgjengelig drev i PCen og i et lokalt nettverk
 • Tekstbehandler
  Du kan åpne tekstfiler direkte i et innebygd tekstprogram, som er mer avansert enn Notisblokk i Windows. Programmet støtter for eksempel ubegrenset filstørrelse, har avansert søkemulighet og hurtigtaster. Den har også innebygd leser for hexadecimaler (HEX) og Rich Text Format (RTF)-filer, og en rekke verktøy for programmerere.
 • Mappe-synkronisering
  Kan brukes til å sammenligne inneholdet i to mapper, og synkronisere innholdet.
 • Søkemulighet for filer
  Mer avansert enn den som er innebygd i Windows, med mulighet til å spesifisere flere kriterier. Du finner denne funksjonen via menyvalget Tools og Find files...

  2xExplorer


 • Batch-filer
  Programmet lager batch-filer basert på et såkalt command template. Dette kan du gjøre via menyvalget Mark og Generate batch...

  Batch-fil er en tekstfil med samling av DOS-kommandoer. Når en batch-fil kjøres, blir kommandoene kjørt den samme rekkefølgen de er skrevet i filen.

 • Avansert filbehandling
  Programmet har en rekke innebygde kommandoer for behandling av filer, blant annet Split file som kan brukes til å dele opp større filer, og Merg files som setter sammen filer som er tidligere blitt delt opp med Split-funksjonen. Du finner disse funksjonene via menyvalget Actions.
 • Filter
  Filtermulighet for utvalg og visning av filer.
 • Hurtigtaster
  Innebygde hurtigtaster for de fleste funksjonene i programmet.
 • DOS-skall
  Direkte tilgang til DOS-ledetekst der du kan kjøre kommandoer.
 • Utskriftsmuligheter
  Mulighet for utskrift av diverse statistikk, for eksempel mappeinnhold og søketreff.

Programmet finnes i en rekke språkversjoner i tillegg til engelsk, men foreløpig ikke på norsk.

Du finner mer informasjon om programmet på
nettsiden netez.com

Last ned 2xExplorer (ZIP-fil)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer