2xExplorer

Et gratis filbehandlingsprogram med langt flere muligheter enn Windows Utforsker. Et brukervennlig og avansert alternativ.

Publisert
Sist oppdatert

2xExplorer er et gratis filbehandlingsprogram som har alle mulighetene Windows Utforsker har, pluss mange tilleggfunksjoner. Navnet på programmet refererer til at hovedskjermbildet er delt i to vinduer som gjør det enklere å få oversikt over filer og mapper på to steder samtidig.

2xExplorer er en moderne versjon av den gamle Norton Commander, som var et populært program for en del år tilbake. Det er et avansert filbehandlingsprogram, men samtidig ganske brukervennlig. Skjermbildet har en rekke knapper som gjør navigering brukervennlig, der du blant annet kan velge visningsalternativer, få rask tilgang til ønskede ressurser og mange nyttige funksjoner.

Funksjoner

Programmet er en rekke verktøy som er spesielt tenkt for programmerere, men brukervennligheten er såpass stor at andre brukere vil sikkert også sette pris på programmet.

Her er bare noen få av mulighetene i 2xExplorer, som gjør programmet overlegent i forhold til Utforsker:

  • NavigeringEnkelt å navigere på alle tilgjengelig drev i PCen og i et lokalt nettverk
  • TekstbehandlerDu kan åpne tekstfiler direkte i et innebygd tekstprogram, som er mer avansert enn Notisblokk i Windows. Programmet støtter for eksempel ubegrenset filstørrelse, har avansert søkemulighet og hurtigtaster. Den har også innebygd leser for hexadecimaler (HEX) og Rich Text Format (RTF)-filer, og en rekke verktøy for programmerere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer