Tips:

3 gratis Windows 7-alternativer

Et av Microsofts beste og mest populære operativsystemer gjennom historien har gått av med pensjon. Her er tre gratisalternativer til den gamle storheten.

TRE GODE: Disse alternativene gir nytt liv til Window 7-maskinen din, helt uten kostnad. Illustrasjon: Dinside.no
TRE GODE: Disse alternativene gir nytt liv til Window 7-maskinen din, helt uten kostnad. Illustrasjon: Dinside.no Vis mer
Publisert

Den 14. januar 2020 var det slutt for Windows 7. Det vil si, fra og med denne datoen sluttet Microsoft å sende ut oppdateringer, fikser og feilrettinger - noe som betyr at de mange som fortsatt bruker operativsystemet, enten må finne et alternativ eller leve med en stadig mer utrygg PC-tilværelse i tiden som kommer.

For det er fortsatt mange PC-er der ute som bruker Windows 7. Ifølge analysene til Statcounter og NetMarketShare, dreier det seg om 25-30 prosent på verdensbasis, mens tallet i Norge ligger på er rundt 10 prosent.

Hvis du er en av de 10 prosentene, bør du lese videre. Det finnes nemlig en rekke alternativer til Windows 7 - noen krever langt mindre ressurser, og best av alt: Mange av dem er helt gratis, og sørger for at du kan bruke PC-en din trygt i mange år ennå.

Her er tre høyaktuelle kandidater du bør vurdere.

#1: Windows 10

Ja, du leste riktig. Det er fortsatt gratis å oppgradere fra Windows 7 til Windows 10, selv om Microsoft offisielt avsluttet dette tilbudet for flere år tilbake.

Windows 10 er mye tryggere å bruke enn Windows 7. Den har blant annet langt bedre innebygd sikkerhet mot ondsinnede angrep utenfra, gjennom Defender. I tillegg har Windows fått en egen app-butikk der du kan laste ned tusenvis apper som er langt sikrere i oppbygningen enn klassiske Windows-programmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer