3 nye kameraer fra Konica Minolta

Konica og Minolta har fusjonert, og lanserer nå flere nye kameraer under navnet "Konica Minolta". Prisene virker meget konkurransedyktige, og vi gleder oss til å stifte nærmere bekjentskap med noen av dem etter sommerferien.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har et Konica Minolta-kamera på testbenken for øyeblikket, og testen blir publisert på DinSide.no i neste uke. Denne modellen heter DIMAGE X31, et rimelig og meget kompakt kamera med 3,2 megapiksels bildebrikke og 3x optisk zoom.

I august kommer det tre nye DIMAGE-modeller, og her er en oversikt:

Konica Minolta DIMAGE X50

Dette er et kompakt og lynraskt 5 megapiksels kamera. Det måler beskjedne 83,5 x 62 x 23,4 mm og veier 120 gram. I følge den norske distributøren skal det være klart til å ta første bilde bare 0,5 sekunder etter at du har skrudd det på, og utløseren skal reagere på 0,06 sekunder.

Til tross for at det bare er knappe 2,3 cm dypt, stikker aldri objektivet ut av kameraet - enda det er snakk om et 3x zoomobjektiv. Det er oppsiktsvekkende. Zoomområdet tilsvarer 37 - 105 mm. Nærgrensen ved makrofotografering er 6 cm.

På baksiden sitter en stor 2" LCD. Kameraet støtter PictBridge-standarden for direkte utskrift fra kameraet, og kommer i fargene rød, sølv og svart. Prisen vil veiledende ligge på ca 4.000 kroner.

Konica Minolta DIMAGE Z10

Det ergonomisk "riktige" kameraet byr på hele 8x optisk zoom og 1 cm nærgrense ved makrofotografering. Kameraet har en bildebrikke på 3,2 megapiksler, og oppstartstiden er også her oppgitt til 0,5 sekunder, og i tillegg skal autofokusen være ekstremt kjapp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer