3. Sidepanel, fulltekstsøk og hurtigstart

Publisert
Sist oppdatert

De tre funksjonene sidepanel, fulltekstsøk og hurtigstart er tre svært sentrale elementer i Windows Vista. Sidepanelet inneholder miniprogrammer, med alt fra klokke og kalender til nyhetsfeeder og enkle spill.

Les mer om funksjonene her

Fulltekstsøket i Vista gjør det mulig å søke i innholdet i filer, ikke bare filnavn. Dermed kan du raskt finne dokumenter, regneark, presentasjoner og lignende. Hurtigstart-feltet på startlinjen er også effektivt når du skal starte programmer. Bare skriv inn deler av navnet, og trykk retur-tasten, så starter programmet.

Google-alternativ for XP

All denne funksjonaliteten får du også ved å installere Desktop-pakken fra Google. Siste versjon har fått langt lekrere sidepanel, og utvalget av miniprogrammer er enormt. I tillegg er indekseringsmotoren blitt langt kjappere, og søkefeltet er blant annet tilgjengelig fra oppgavelinjen, Outlook, Utforsker og Internet Explorer.

Hurtigstart-felt for oppstart av programmer får du fram ved å trykke to ganger på Ctrl-tasten.

Nå ser skrivebordet vårt slik ut:

Står ikke tilbake

Med støtte for et stort antall forskjellige filtyper er indekseringsløsningen til Google minst like kraftig som den som følger med Vista, og siste versjon integreres lekkert med operativsystemet. Google Desktop kan du laste ned herfra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer