3. Sidepanel, fulltekstsøk og hurtigstart

Publisert
Sist oppdatert

De tre funksjonene sidepanel, fulltekstsøk og hurtigstart er tre svært sentrale elementer i Windows Vista. Sidepanelet inneholder miniprogrammer, med alt fra klokke og kalender til nyhetsfeeder og enkle spill.

Les mer om funksjonene her

Fulltekstsøket i Vista gjør det mulig å søke i innholdet i filer, ikke bare filnavn. Dermed kan du raskt finne dokumenter, regneark, presentasjoner og lignende. Hurtigstart-feltet på startlinjen er også effektivt når du skal starte programmer. Bare skriv inn deler av navnet, og trykk retur-tasten, så starter programmet.

Google-alternativ for XP

All denne funksjonaliteten får du også ved å installere Desktop-pakken fra Google. Siste versjon har fått langt lekrere sidepanel, og utvalget av miniprogrammer er enormt. I tillegg er indekseringsmotoren blitt langt kjappere, og søkefeltet er blant annet tilgjengelig fra oppgavelinjen, Outlook, Utforsker og Internet Explorer.

Hurtigstart-felt for oppstart av programmer får du fram ved å trykke to ganger på Ctrl-tasten.

Nå ser skrivebordet vårt slik ut:

Her er sidepanelet på plass. Legg merke til hurtigsøkboksen midt på skjermen, som vi har stilt inn til å lete på startmenyen først. Vi er her i ferd med å starte Powerpoint.
Her er sidepanelet på plass. Legg merke til hurtigsøkboksen midt på skjermen, som vi har stilt inn til å lete på startmenyen først. Vi er her i ferd med å starte Powerpoint. Vis mer


Står ikke tilbake

Med støtte for et stort antall forskjellige filtyper er indekseringsløsningen til Google minst like kraftig som den som følger med Vista, og siste versjon integreres lekkert med operativsystemet. Google Desktop kan du laste ned herfra.

>>Les videre: 4. Windows Live Mail og Fotogalleri

Tilbake til forsiden

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer