3. Test det du lager

En av de mest ubehagelige opplevelser nybegynnere innen hjemmesidesnekring opplever, er at det som ser flott ut på egen maskin ser helt annerledes ut på en annens PC.

Publisert

Kanskje du benytter siste utgave av Microsoft Internet Explorer for å surfe på Internett. Det er et godt valg til dette formålet, men skal du utvikle hjemmesider, er den faktisk et dårlig hjelpemiddel! Det er to grunner: du bør ha mulighet til å teste hjemmesidene på nettlesere som ikke er fullt så avanserte. Dessuten godtar Internet Explorer feil i kodene dine som ofte kan føre til at sidene dine blir utilgjengelig på andre nettlesere.

Den beste nettleseren for å teste hjemmesider, er norske Opera. Netscape er også bra, men Opera avslører de fleste feilene. Netscape er viktig å teste mot, ettersom den er brukt av hver tredje nettsurfer.

Automatisk testing av hjemmesidene

Men du behøver ikke å gjøre alt manuelt, heldigvis. Det finnes allerede flere webtjenester på Internett som analyserer hjemmesiden din, og rapporterer om feil. For å kunne benytte disse tjenestene, må du allerede ha publisert hjemmesidene, noe vi kommer tilbake til i neste artikkel i denne serien.

Disse webtjenestene laster ned alle filer som til sammen utgjør hjemmesiden din, og analyserer både HTML-kodene, grafikken og mye annet. Noen av dem er skikkelig kranglete, og praktiserer en ortodoks fortolkning av HTML. Derfor kan du risikere å få tilbakemeldinger om feil som ikke gir utslag i noen nettleser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer