30 GB FireWire harddisk

FireWire, eller IEEE 1394 som er det egentlige navnet, er en seriebuss som har mye til felles med USB. Men den er mange hundre ganger raskere, og egner seg derfor til utstyr som krever høy båndbredde. Vi har testet en harddisk fra Western Digital som kobles til PCen med IEEE 1394.

Publisert

FireWire ble opprinnelig utviklet av Apple, og det var mye snakk om at dette ville bli den nye standarden for tilkobling av tilleggsutstyr. På grunn av forskjellige omstrendigheter, blant annet at Apple ville ha én dollar i "avgift" pr port, så ble ikke denne standarden så utbredt som mange trodde. Den finnes selvfølgelig på alle nyere Mac'er, på enkelte Compaq-PCer og på Sony sine elegante bærebare PCer i Vaio-serien, som av en eller annen ubegripelig grunn ikke selges i Norge.

Av tilleggsutstyr er det først og fremst DV-kameraer (Digital Video) som bruker dette grensesnittet for å sende digitalisert video til og fra Mac/PC, for henholdsvis redigering og arkivering/avspilling.

Fra flere leverandører har det også dukket opp harddisker, som vi har skrevet om tidligere, og vi har endelig fått en av disse til test fra Western Digital.

Det alternative grensesnittet for en ekstern harddisk er SCSI, og dette har vi mange slags erfaringer med gjennom tidene. Vi var derfor svært spent på om FireWire lever opp til forventningene.

Trang installasjon

Det forutsettes selvsagt at datamaskinen har 1394-port. Vi installerte derfor et PCI-kort fra Western Digital med to 1394-porter i vår vanlige test-PC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer