300 GB Maxtor DiamondMax 10

Vi har testet den største og nyeste harddisken fra Maxtor - DiamondMax 10 på 300 GB

300 GB Maxtor DiamondMax 10
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du mye lagringsplass, men ikke for en hver pris? Da er det mest gunstig å ikke velge de aller største diskene på markedet. Går du noe ned i kapasitet, får du langt mer kapasitet for pengene.

Men hva med ytelsen?

Mindre tetthet

Vi testet nylig en 400 GB disk fra Seagate, som hadde den raskeste skrive og leseytelsen hittil, for disker som roterer med 7200 omdreininger. I begynnelsen av disken er den nesten like rask som Raptor fra Western Digital, som roterer med 10 000 omdreininger.

Grunnen til dette er at dataene ligger så tett på de nye diskene, at dette i stor grad kompenserer for lavere rotasjonshastighet.

Seagate presser inn hele 133 GB pr plate på sin nyeste disk-serie, mens Maxtor har 100 GB. Den samme grunnkonstruksjonen med 3 plater og 6 hoder gir da "bare" 300 GB totalt.

Maxtor har også 16 MB hurtigbuffer som standard på de to største modellene i denne serien, som består av modeller på 200, 250 og 300 GB.

Forøvrig har også Maxtor tatt i bruk NCQ-teknikken - Native Command Queing - , som sørger for at lesing og skriving av data legges organiseres i en kø som gjør at hodene på disken får færrest mulig unyttige transportetapper for å komme i riktig posisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer