300 MHz Pentium II for bærbare

Intel Pentium II er alt for stor og klumpete til å passe i portable maskiner. Strømforbruket er også alt for høyt. Derfor har Intel en egen prosessorserie for bærbare maskiner. Mobile Pentium II-serien har nå fått et nytt medlem, og produsentene av portable maskiner står i kø for å lansere maskiner med hele 300 MHz!

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Toshiba vil benytte prosessoren i sine Portege 7000- og Satellite 8000-serier, og Compaq oppgraderer flere modeller i Armada-serien. Den nye Armada 6500 er faktisk en videreutvikling av Digital Ultra 2000. Dell Inspiron 7000 kommer snart i ny og raskere 300 MHz utgave. Dell Inspiron har en meget stor 15" skjerm og har tidligere blitt omtalt her. Dells Latitude-serie vil også få en 300 MHz modell. IBM kan ikke være dårligere og oppgraderer Thinkpad 380-, 600- og 700-seriene.

Mobile Pentium II har en helt annen utforming enn vanlige Pentium II. De er beregnet til å overflatemonteres direkte på hovedkortet, og bygger bare noen få millimeter opp fra kortet. Prosessorens spenning er også redusert til bare 1,6 volt. Det bidrar til å redusere strømforbruket til bare 9 watt med 512 KB andrenivå-cache.

Cachen er ikke integrert som standard fra Intel så produsentene må legge den til selv. Det er faktisk helt nødvendig så de kan stå friere i sin utforming av hovedkort og maskin for å spare mest mulig plass.

Mobile Pentium II-prosessorene er normalt ikke noe produkt som selges separat. Integrasjonen med maskinenes hovedkort er så tett at all montering gjøres best på fabrikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer