3000 kroner i fjor, 998 i år

Lave priser får folk til å kjøpe digitalkamera på impuls. Vi har sammenlignet et billig-kamera anno 2009 mot et billig-kamera 2002.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden at innkjøp av et kurant digitalkamera måtte planlegges og spares til i månedsvis, i hvert fall for folk flest. De siste par årene har prisene sunket til et nivå som minner om kameraprisene den gangen de analoge, filmbaserte modellene regjerte.

Se video lenger ned i artikkelen

Spesielt har prisene på digitale speilrefleks-kameraer sunket svært mye den siste tiden, og flere meget solide modeller med avanserte muligheter og fantastisk bildekvalitet selges for 3-4000 kroner nå.

Men også lommekameraer og kameraer med kraftig zoom er blitt vesentlig billigere den siste tiden.

1000 kroner = kurant kamera

DinSides Data kjøpte for eksempel nylig et Fujifilm Finepix S5800 til småoppdrag i redaksjonen. Modellen byr på 10x optisk zoom, VGA-video uten hakking, full manuell kontroll på blender, lukkertid etc, og kan dessuten varte opp med ansiktisgjenkjenning, 1 cm makro og vibrasjonsdemper.

Kameraet kostet rundt 3000 kroner for under et år siden. I forrige uke kostet det 998 kroner hos nettbutikken PS.no.

Og selv om det bildekvalitetsmessig ikke kan måle seg mot speilrefleks-kitene, byr det på økt fleksibilitet i forhold til disse. Det er mindre og lettere, har kraftigere zoom, bedre makro, og kan i tillegg brukes til videoopptak - noe de færreste speilrefleksene foreløpig kan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer