3000 kroner i fjor, 998 i år

Lave priser får folk til å kjøpe digitalkamera på impuls. Vi har sammenlignet et billig-kamera anno 2009 mot et billig-kamera 2002.

Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden at innkjøp av et kurant digitalkamera måtte planlegges og spares til i månedsvis, i hvert fall for folk flest. De siste par årene har prisene sunket til et nivå som minner om kameraprisene den gangen de analoge, filmbaserte modellene regjerte.

Se video lenger ned i artikkelen

Spesielt har prisene på digitale speilrefleks-kameraer sunket svært mye den siste tiden, og flere meget solide modeller med avanserte muligheter og fantastisk bildekvalitet selges for 3-4000 kroner nå.

Men også lommekameraer og kameraer med kraftig zoom er blitt vesentlig billigere den siste tiden.

1000 kroner = kurant kamera

DinSides Data kjøpte for eksempel nylig et Fujifilm Finepix S5800 til småoppdrag i redaksjonen. Modellen byr på 10x optisk zoom, VGA-video uten hakking, full manuell kontroll på blender, lukkertid etc, og kan dessuten varte opp med ansiktisgjenkjenning, 1 cm makro og vibrasjonsdemper.

Kameraet kostet rundt 3000 kroner for under et år siden. I forrige uke kostet det 998 kroner hos nettbutikken PS.no.

Og selv om det bildekvalitetsmessig ikke kan måle seg mot speilrefleks-kitene, byr det på økt fleksibilitet i forhold til disse. Det er mindre og lettere, har kraftigere zoom, bedre makro, og kan i tillegg brukes til videoopptak - noe de færreste speilrefleksene foreløpig kan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.