30.000 Mac-er infisert med mystisk skadevare

Sikkerhetsforskere skremt av skadevaren «Silver Sparrow».

ANGRIPER NYE MAC-ER: Apples nye M1-prosessor har bare vært på markedet noen måneder. Nå finnes det en ny type skadevare som angriper den nye plattformen. Det i seg selv er oppsiktsvekkende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ANGRIPER NYE MAC-ER: Apples nye M1-prosessor har bare vært på markedet noen måneder. Nå finnes det en ny type skadevare som angriper den nye plattformen. Det i seg selv er oppsiktsvekkende. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Selv om Mac-er ikke har vært like utsatt for virus og skadevare som Windows-PC-er, betyr det ikke at det ikke finnes.

Nå rapporterer sikkerhetsforskere om en ny, mystisk skadevare som skal ha infisert nesten 30.000 Mac-er, rapporterer Ars Technica.

Uvanlig oppførsel

Mystisk fordi skadevaren, døpt Silver Sparrow, ikke oppfører seg som skadevare som vanligvis angriper MacOS-systemer, skriver sikkerhetsfirmaet Red Canary i et blogginnlegg.

Sikkerhetsforskerne har ikke klart å finne ut hvilket formål skadevaren har. Den har en selvdestruerende mekanisme, som man typisk finner i den proffeste skadevaren. Den har imidlertid ikke blitt utløst ennå, ifølge forskerne.

Hvordan den har spredd seg, er også uvisst. Den vanligste distribusjonsmetoden for skadevare på Mac i dag er gjennom ondsinnede annonser, piratprogramvare eller falske Flash-oppdateringsfiler, skriver ZDnet.

Angriper Apples nye prosessor

Også merkbart er at Silver Sparrow har kode som gjør at det kan kjøre på Apples nye M1-prosessor som ble lansert i november i fjor i tillegg til Intel-baserte Mac-er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer