320 GB WD3200

Også Western Digital er klar med en stor harddisk, på 320 GB. Vi har testet og sammenlignet med de andre stor-diskene.

320 GB WD3200
Publisert
Sist oppdatert

De fleste disk-produsentene har nå lansert harddisker større enn 300 GB, bare Samsung henger igjen med 250 GB som største modell.

Western Digital har levert stabile og raske disker, og Caviar-serien har vært en gjenganger på toppen i våre tester.

Den nyeste modellen WD3200 har en kapasitet på 320 GB, fordelt på 3 plater. I motsetning til diskene fra Maxtor og Seagate, er det ikke støtte for NCQ (Native Command Queing), men WD henviser til nye avanserte algoritmer i administrasjonen av hurtigminnet.

Det som Western Digital selv legger mest vekt på i sin presentasjon av disken, er at den arbeider med et lavere effektforbruk og gir lavere varmeutvikling enn konkurrerende disker.

Disken kommer i både S-ATA og vanlig EIDE-utgave. Vi har testet EIDE-modellen.

Ytelse

Vi målte ytelsen ytterst og innerst på disken med vårt testprogram, og fant den litt raskere enn Maxtor sin 300 GB disk på lesing.

Ytterst på disken presterte den 65 090 KB/sekund mot Maxtors 63 227 KB/sekund.Seagate sin 400 GB disk slo derimot begge med sine 67 319 KB/sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer