36 GB Western Digital Raptor

10 000 omdreininger har vært forbeholdt SCSI-disker, men nå har Western Digital tenkt å røve til seg deler av dette markedet. Raptor - rovdyret - skal ta seg av dette.

36 GB Western Digital Raptor
Publisert
Sist oppdatert

Det klassiske skillet mellom disker beregnet på servere og arbeidsstasjoner på den ene siden og disker beregnet på kontor og entusiast-bruk er i ferd med å bli utydelig. Grunnene til dette er flere, både krav fra brukerne og tekniske framskritt.PCen til en vanlig kontorbruker gjør i dag oppgaver som ble karakterisert som tunge for kort tid siden. Ikke minst skyldes dette at operativsystemene har vokst voldsomt, og krever både stor plass og rask håndtering.

Derfor er det et marked både for raske disker og store disker, men det er ikke alltid like lett å kombinere alle former for ytelse i samme produkt.

Tetthet gir dobbel gevinst

Platene på harddiskene har blitt stadig tettere, dagens største disker lagrer hele 80 GB pr plate. Dette gjør at også lesehastigheten blir høy, siden det passerer data i høy fart forbi lese og skrivehodet.

Resultatet er at en enkel konstruksjon med få roterende og bevegelige deler både gir høy kapasitet og rask dataoverføring.

Men det er en annen viktig egenskap som lider under denne utviklingen - aksesstiden.

Hva med aksesstiden?

Kombinasjonen få plater med stor aktiv overflate gjør at lesehodet må jobbe mer for å nå forskjellige områder av disken. Ved skriving og lesing av sekvensielle data, som lyd og video, er ikke dette noe problem. Men ved innhenting av mindre datamengder, som er lagret til forskjellige tider spredt rundt på platene, da blir det mye trafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer