3Com OC Wireless 11g

Denne ruteren ser ut som en miniatyrutgave av 3Com sine profesjonelle rack-enheter, men det er mer enn bare utseendet som er med i pakken.

3Com OC Wireless 11g
Publisert
Sist oppdatert

Denne ruteren konsentrerer seg om de å tilby de mest grunnleggende egenskapene som en ruter for hjemmenett/småbedrift skal ha. Her er det ingen ekstra spesialfinesser, ingen ekstra porter eller funksjonalitet som går utover grunnkonseptet.

Ruteren har WAN, 4 svitsjede LAN-porter, to antenner og inngang for strømforsyningen.

3Com OC Wireless 11g


Oppsettet gjøres via nettleseren, og ruteren tilbyr en utmerket Wizard som gjør at du får maskinene på nett i løpet av minutter.

3Com OC Wireless 11g


I bruk

Ruteren har vært helt stabil de dagene den har vært i bruk, uten antydning til nykker.
For et enkelt nettverk uten andre behov enn fildeling og felles tilgang til Internet, blir det ikke enklere enn dette. Da blir ruteren satt opp med valgt tilkobling til Internet (fast eller dynamisk IP eller PPPoE), DHCP for maskinene på nett, og ingen spesielle sikkerhetsforanstaltninger satt på. Dette for å gjøre oppkoblingen så enkel som mulig, før man eventuelt går i gang med tryggere og mer kompliserte løsninger.

Har du behov for mer avanserte løsninger, har ruteren både brannvegg, IP-ruting, portmapping og filtre både for URL og porter.

Det trådløse nettet støtter både WPA (Wireless Protected Access) og WEP (Wired Equivalent Privacy) samt filtre for Mac-adresser.

Du kan også eksportere innstillingene for det trådløse nettet til en fil, som kan importeres av styreprogrammet til 3Com’s nettverkskort. Det gjør det enklere å administrere PCene.

Trådløs ytelse

Innledende tester på trådløst nett viste imidlertid svært variabel ytelse, og generelt lavere hastighet enn med de andre ruterne.

3Com OC Wireless 11g


Men vi tar ikke dette så høytidelig, vi kommer tilbake til mer grundig krysstesting i løpet av kort tid, med flere klient-PCer og nettverkskort.

Rimelig

Ruteren har en listepris på 985 kroner, men du finner den til lavere priser hos de største nettbutikkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer