3D Blaster TNT2 Ultra

Creative er nå ute med et grafikkort basert på luksus-utgaven av Riva TNT2-grafikkbrikken. Vi har testet kortet, og vi er imponert over den overlegne ytelsen. Ryktene om kortets uovertrufne egnekspaer har vist seg til å være sanne, og kortet slår ut det meste på markedet akkurat nå.

Publisert

Diskusjonen om hvilket kort som er best av 3dfx Voodoo 3 og NVIDIA TNT2 har pågått en stund, og nå har vi opparbeidet nok testresultater til å uttale oss om problemstillingen.

Etter å ha testet både 3697>Voodoo 3 3000 og TNT2 Ultra, er det tydelig å se at NVIDIAs designerteam er mye mer fremtidsrettet enn 3dfx. Denne ultraraske brikken er ypperlig i kombinasjon med Creative sin erfaring og stabilitet, og dette 3D Blaster-kortet er det beste vi hittil har testet.

Forskjellen mellom dette TNT2-kortet og det 4096>forrige vi testet (fra Guillemot), er dobbelt så mye RAM (32 MB) og høyere klokkehastighet (150 MHz prosessor, 183 MHz minne – 16 MB versjonen fra Guillemot går på 135/166 MHz). I tillegg har kortet TV-utgang og vifte. Ultra-utgaven er den raskeste av alle TNT2-konfigurasjoner, med høy klokkehastighet som også kan økes ytterligere med overklokking.

I pakken følger det også med en installasjons-CD og to spill (Rollcage og Expendable).

Installasjon

Ikke uventet er både montering og konfigurering rask og smertefri. Vi installerte først de medfølgende driverne, for så å laste ned den nyeste driveroppdateringen fra Creatives hjemmeside på nettet. Driverne inkluderer en del justeringsmuligheter, og det er blant annet mulig å øke hastigheten på minnet til 200 MHz. I tillegg er det mulig å laste ned separat programvare som lar deg overklokke prosessoren også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.