3D-brillene er tilbake

Og de gjør litt av et comeback i kinosalen.

3D-brillene er tilbake
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke sikkert du har lagt merke til det, men kinosalen er i ferd med å forvandles i et rasende tempo.

De gamle, analoge filmprojektorene som i flere tiår har vist fram storfilmer og mindre store filmer i det klassiske 35-millimeterformat, er i ferd med å pensjoneres til fordel for digitale projektorer.

På en pressevisning i Oslo i går viste Sony fram det som garantert kommer til å bli, og som allerede er i ferd med å bli, det neste steget i den digitale kinorevolusjonen: 3D-filmen.

Les også: Alt du behøver vite om hjemmekino!

Tilbake til fremtiden

Du hørte riktig. 3D er tilbake. For den tredimensjonale filmen er ikke noe nytt fenomen som sådan, og mange vil garantert huske blant annet IMAX-kinoene som med vekslende hell viste fram 3D-filmer foran et publikum bebrillet med de karakteristiske 3D-brillene.

En kombinasjon av at Sony for tiden utstyrer flere kinosaler over hele verden med digitale, såkalte 4K-projektorer, og et samarbeid de har innledet med markedslederne innenfor 3D-teknologi, RealD, har resultert i projektorteknologien som ble demonstrert på Filmens Hus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer