3D-grafikk for bærbare PCer

Grafikkbrikke-produsenten ATI har annonsert to nye prosessorer for bærbare PCer. Endelig kan eiere av bærbare PCer glede seg over 3D-akselerert Quake II på deres maskiner.

3D-grafikk for bærbare PCer
Publisert

Begge de nye grafikkprosessorene RAGE Mobility-M og Mobility-P støtter 3D-grafikk.

RAGE Mobility-M er i utgangspunktet rettet mot eiere av billigere eller veldig små bærbare maskiner. Den har 4 MB minne, og i tillegg er en MPEG-2 DVD dekoder og andre snacks inkludert i en enkelt brikke.

Mobility-M tar altså veldig lite plass og har strømsparende funksjoner. Resultatet blir at en PC med Mobility-M er både billigere i produksjon og i drift. 4 MB ekstra SDRAM kan også tilkobles eksternt, slik at en ellers gjennomsnittlig bærbar maskin får betydelig mer grafisk kraft.

Både Compaq og Hewlett-Packard kommer til å bruke brikken i sine nye PC-serier. Mobility-P skiller seg fra M-utgaven ved at minnet og prosessoren ikke ligger i én brikke, men flere forskjellige. Dette gir mer fleksibilitet og er en god løsning for bærbare PCer med mer plass.

Intet kompromiss

ATI har skjønt at lang batterilevetid er en viktig faktor ved kjøp av en bærbar datamaskin. Derfor har produsenten bygd inn sofistikerte funksjoner for strømsparing, som fungerer uten å gå på bekostning av rå kraft.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.