3D-projektorene kommer!

3D på hjemmefronten - hvordan blir det?

TIL DIN STUE? 3D-projektorene kommer.
TIL DIN STUE? 3D-projektorene kommer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

3D har fått stor oppmerksomhet i det siste, spesielt etter at filmen Avatar har gått sin seiersgang verden rundt. TV-produsentene er i gang med apparater som kan vise 3D, det er definert 3D-standarder for HDMI og Blu-ray-spillere med 3D-støtte er allerede i salg.

Les også: De første 3D-TV-ene

3D over alt?

Foreløpig er det en del skepsis overfor 3D hos programprodusentene. Overgangen til HD i alle produksjonsledd er ennå ikke fullført hos alle, og det er snakk om ganske tunge investeringer.

Men det som kommer i 3D er film og spill, og da er kanskje ikke TV-en alltid det beste valget. Kanskje det er projektorene som egentlig er den beste løsningen? Har du plass er det ingen tvil om hva som gir den beste kinoopplevelsen. Og prisene er heller ikke helt på jordet.

DLP-3D

Texas Instruments står bak DLP-teknikken som brukes i mange projektorer fra forskjellige produsenter. Her brukes mikrospeil som bryter lyset opptil flere tusen ganger i sekundet. DLP-3D ble introdusert for produsentene allerede i 2007 og utnytter hastigheten i DLP-teknikken til å styre to bildestrømmer, en for hvert øye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer