3D-skriveren er årets «wow»-produkt

Fra nerderommet til massene.

DENNE KOPPEN ER PRINTET UT!: Daglig leder Gøran Jenssen i ProNor har drevet med import av 3D-printere i seks år: – Det er lekende lett å lage ting og dette er noe som spesielt fenger barn, sier Jenssen.  Foto: JOHN BERGE
DENNE KOPPEN ER PRINTET UT!: Daglig leder Gøran Jenssen i ProNor har drevet med import av 3D-printere i seks år: – Det er lekende lett å lage ting og dette er noe som spesielt fenger barn, sier Jenssen. Foto: JOHN BERGE Vis mer

Vil du ha et produkt som får venner og kjente å si «wow» og virkelig mene det, er en 3D-skriver tingen.

– Vi skannet hodet til datteren min, skalerte det ned så det passet i skriveren og hun tok det med på skolen. Stor oppstandelse, forteller Gøran Jenssen i firmaet ProNor, som er importør av en lang rekke 3D-printere til det norske markedet.

Jenssen har drevet med produktområdet i seks år, men hevder at det er først nå i 2015 at både prisnivå og kvalitet er av et slik kaliber at også massemarkedet er klar for det.

LES OGSÅ: 3doodler: Lar deg tegne i 3D

Expert: 3D-printer til folket

Inne i en Oslo-butikk demonstrerer Jenssen, sammen med salgsleder Henning Kleppa Christensen og kategorisjef Alexander von Krogh fra Expert, overfor Dinside.no hvordan en av de første «folkemodellene» fungerer.

Kjeden sier de har stilt ut 3D-skrivere i cirka 20 butikker rundt omkring i landet og påstår tiden er inne for å lansere dette i stor skala. Det er første gang en norsk kjede lanserer et 3D-printprodukt i full skala i sine fysiske butikker.

LES OGSÅ: 3D-skriving vil revolusjonere fremtiden

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer