3dfx med revolusjonerende grafikk til høsten?

3dfx har en ny, potensielt revolusjonerende grafikkteknologi på gang. Men før detaljene blir offentliggjort, må klare oss med ubekreftede rykter. Her er en oversikt over hva som forventes av teknologien med kodenavn Rampage.

Publisert

3dfx har altså ikke kommet med noe offisiell informasjon om Rampage. De har heller ikke røpet spesifikasjonene eller når brikken vil være tilgjengelig. Men vi vet at allerede før Voodoo 5 og VSA-100-brikken (som er dagens teknologi) ble annonsert, gikk noen av teknikerne til 3dfx ut og sa at det var Rampage det knyttet seg mest spenning til. Teknologien har vært i utvikling i over to år, og det virker som om det er det 3dfx virkelig satser på.

Vi regner med at Rampage-baserte produkter vil bli lansert nærmere juletider, omtrent samtidig med en ny NVIDIA-teknologi (NV20).

Nye geometrifunksjoner

3dfx har hittil latt være å bygge inn en Transform & Lighting-motor i sine grafikkbrikker. Begrunnelsen har vært at utviklerne heller vil konsentrere seg om kantutjevningteknologien, og vente med T&L til det ble mer utbredt. Nå tyder imidlertid alt på at maskinvarebasert Transform & Lighting vil bli støttet i neste generasjons grafikkprosessor fra 3dfx. Ryktene sier at geometriberegningene vil finne sted i en ekstern brikke, som kun tar seg av T&L.

Rampage, i kombinasjon med T&L-brikken, vil kunne konfigureres på samme måte som dagens VSA-100. Dette betyr at vi kan vente oss flere grafikkortkombinasjoner basert på denne teknologien. Én enkel Rampage brikke skal kjøre med 200-250 MHz hastighet og støtte flere nye visuelle teknologier (blant annet en ny versjon av T-Buffer). I tillegg skal 200 MHz DDR-minne benyttes. T&L-prosessoren skal kunne vise 75 millioner polygoner og 25 lyskilder samtidig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer