4 GB Microdrive rundt hjørnet

Hitachi annonserte tidligere i år at Microdriven var blitt satt på steroidkur. Denne er nå ferdig, og 4 GB lagring ventes tilgjengelig sent i høst. Er den konkurransedyktig?

4 GB Microdrive rundt hjørnet
Publisert
Sist oppdatert

Microdrive er en del av pakken som Hitachi overtok fra IBM, da de kjøpte ut hele harddisk-divisjonen. IBM er fremdeles inne i bildet i det nye selskapet som ble dannet, men det er Hitachi Global Storage som er det nye navnet.

1 GB var en enorm kapasitet da Microdrive ble lansert i 2001, og den er fremdeles stor, selv om behovet for larging på ingen måte blir mindre. Nå har det dessuten kommet CompactFlash-minne både på 1GB, 2GB og 4GB har blitt annonsert. Men Microdrive kommer sterkt tilbake.Nå leveres den nye 4 GB Microdriven til testing hos fabrikantene som har produkter som benytter lagring av store datamengder. Både Blaupunkt, Eastman Kodak, Minolta, Nikon, Olympus, Pentax, Sigma og Sony står på listen, men dette er bare et utdrag.

Flash eller disk?

Det er flere viktige parametre som er verd å vurdere når man skal velge lagring, for eksempel hvis man tenker på å kjøpe seg et digitalkamera i den tyngre klassen. For vår egen del vurderer vi sterkt å anskaffe et digitalt speilrefleks, og her er det stor apetitt på minne.

Vi fikk teste et Canon 300d en halvtimes tid ved lanseringen, og hadde heldigvis vår egen Microdrive med, som vanligvis residerer i vårt Canon G1 fra juratiden. Her ble vi straks konfrontert med at bildene vi tok med 6,3 megapikslers kameraet nå la beslag på mellom 3 500 KB og 1 300 KB, avhengig av motivet. Det er noe ganske annet en de usle 1 500 til 500 KB filene som G1 typisk bruker opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer