4 kameraer med vidvinkel

Ferien er rett rundt hjørnet. Hvilket kamera skal du velge?

Publisert
Sist oppdatert

Selv om det først og fremst er speilrefleks som er på fremmarsj, er det liten tvil om at et godt kompaktkamera nok vil gjøre at du tar flere bilder i sommerferien.

Det har med størrelse å gjøre - det er langt lettere å pakke med seg disse kameraene i sekken, og fortsatt er de milevis foran det mobilkameraene klarer å prestere.

Vi har plukket ut fire av de hotteste kameraene på markedet i dag, men de er ikke plukket ut på bakgrunn av antall megapiksler. Vi har heller valgt å ta inn produkter med en vidvinkel tilsvarende 28mm eller bedre, som vi mener er blant de aller mest attraktive egenskapene for lommekameraene i dag.

En titt på spesifikasjonene

Vi har tatt inn kameraer fra Nikon, Panasonic, Canon og Fujifilm. De har følgende egenskaper:

Som det fremgår av tabellen, har tre av kameraene 28mm som beste vidvinkel, mens FX500 fra Panasonic kan skilte med en vidvinkel tilsvarende 25mm, som gir enda bredere utsnitt når du tar bilder. For øvrig kan alle kameraer filme med 640x480-oppløsning og 30 bilder pr sekund.

Megapikslene varierer fra 8 (Canon) til 12 (Fujifilm), og LCD-skjermene er noenlunde like store, der alle har samme oppløsning, mens FX500 også har trykkfølsom skjerm. Legg også merke til at tre av kameraene (Canon/Panasonic/Nikon) har optisk bildestabilisering, som anses for å være mer effektiv enn den mekaniske stabiliseringen hos Fujifilm, som til gjengjeld kan skilte med høyere ISO-verdi; riktignok på bekostning av oppløsningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer