4-kjerners prosessor - mye å hente?

Intel halverte prisen på 4-kjerners prosessoren Q6600 - det er fristende, men hva vinner du egentlig?

Publisert
Sist oppdatert

To ting som man kan være temmelig skråsikker på er at prisene på prosessorer faller og at man aldri får nok prosessorkraft. Spesielt det siste er frusterende siden nye operativsystemer og programmer hele tiden får en stadig økende apetitt på alle resurser maskinvaren kan tilby, diskplass, minne og prosessorkraft.

Dette skyldes selvsagt måten vi bruker PCene på, som ikke kan sammenlignes med tidligere. At PCen har blitt en underholdningsmaskin, ikke bare i forbindelse med musikk og video, men også i generell bruk, krever sitt. Vinduer og menyer skal smyge seg inn og ut av skjermen, være halvveis gjennomsiktige når man flytter dem osv. osv. Et utall bakgrunnsprosesser jobber hele tiden for å være klare til å stille opp når vi plutselig krever det. Det koster å ha et stort tjenerskap og en hel underholdningsindustri gående.

Vil ha mer

Da vi bygde vår nåværende stasjonære PC valgte vi 2,4 GHz utgaven av Core 2 Duo med betegnelsen E6600. Dette var den prosessoren som ga mest for pengene. Neste variant var vesentlig dyrere ( ca 1 700 kroner) , men ikke så mye raskere, og spranget fra varianten under på ytelsesskalaen var ikke så mye billigere ( ca 700 kroner). Vi betalte i overkant av 2 000 kroner den gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer