4 snarveier til stjernene

Og da snakker vi ikke om de stjernene du leser om i Se og Hør.

Publisert
Sist oppdatert

Dersom du er en av dem som finner verdensrommet interessant, men ikke interessant nok til å reise ut av byen og fryse rompa av deg mens du glaner opp på himmelen i kikkert - ja da har du alltids Internett.

Naturlig nok er den en rekke tjenester og nettsteder som tar for seg det som skjer i verdensrommet, men hvis du trodde astronomi.no var det kuleste som finnes der ute har du tatt skammelig feil.

Hvis du virkelig vil sjekke ut stjerner og planeter har vi nemlig tre svært gode anbefalinger til deg:

WorldWide Telescope - virtuelt teleskop

Det er faktisk Microsoft som står bak WorldWide Telescope (WWT). Denne nedlastbare applikasjonen fungerer som et grensesnitt mot mange terabyte med data hentet fra diverse teleskoper og observatorier.

WWT fungerer på mange måter som et virtuelt teleskop - her kan du sømløst zoome deg frem og tilbake i verdensrommet, kikke på jorden, stjerner, stjernetåker, planeter og sågar få "guidede turer". Anbefales deg som har en anstendig internettlinje.

URL: www.worldwidetelescope.org

Google Sky - kjapt over himmelen

Du kjenner sikkert til Google Earth, og med sin webapplikasjon rettet mot himmelen lar Google Sky deg finne interessante steder blant stjernene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer