40 GB i jakkelomma med FireWire

Iomega tilbyr mange løsninger for bærbar lagring, denne gangen har vi testet en kompakt 40 GB portabel harddisk med FireWire.

40 GB i jakkelomma med FireWire
Publisert

Vi har tidligere testet en USB 2.0 portabel disk fra Iomega, som du kan lese om i denne artikkelen. Allerede ved åpning av esken er det en stor forskjell, vi blir ikke møtt av noe ”stoppskilt” hvor det står at vi må installere programvaren først.

Installasjon

Selv om pakken inneholder strømforsyning, er det ikke nødvendig å bruke denne på en stasjonær PC. Vi koblet bare disken til FireWire-porten på vårt SoundBlaster Audigy, så lyste den blå lysdioden og alt var i orden.

Disken er ferdig formattert i FAT32, og kan dermed brukes av alle PCer som kan tenkes å være utstyrt med FireWire. I tillegg kan den også brukes på Mac.

Tilkoblingsenheten er egentlig en separat grensesnitt-modul som settes på den universelle disk-enheten. Modulen har to FireWire-kontakter, og du kan dermed koble andre eksterne enheter til disken. Dette er mulig fordi FireWire i de aller fleste tilfeller settes opp som en seriell buss. Dette i motsetning til USB, som settes opp i stjerneform, hvor du må bruke en HUB for å fordele signalet videre.

Iomega leverer også med en CD med drivere for operativsystemer som ikke har støtte for FireWire-baserte lagringsenheter samt støtteprogrammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer