40 plater på én CDR til tre kroner...

Vi har oppgradert DVD-spilleren fra KiSS, som nå kan spille CDer med musikk i OGG Vorbis-format, i tillegg til MP3.

Publisert
Sist oppdatert

Den første DVD-spilleren som kunne spille DivX-filmer (MPEG-4 ISO), så dagens lys i høst, og DinSide Data var blant de første som kunne presentere en test av spilleren. Dessverre var spilleren befengt med flere barnesykdommer enn vi satte pris på.

(fortsetter under reklamen)

40 plater på én CDR til tre kroner...


Nå er mye av ustabiliteten rettet på, gjennom flere oppgraderinger av firmwaren til spilleren, blant annet:

- Raskere søk og gjenopptakelse etter pause i DivX-filmer
- Spilleren skanner gjennom mappene på CDer som settes i, og oppdager datatypen automatisk
- Rettet problemer med avspilling av enkelte DivX AVI-filer
- En rekke små forbedringer.

Senest i forgårs la KiSS Technology ut en ny gratis oppgradering av firmwaren på sine nettsider. Denne gangen var den største nyheten støtte for avspilling av musikk i OGG Vorbis-format, av mange omtalt som etterfølgeren til MP3.

40 fulle plater

Vi har nå oppgradert spilleren med den nye firmwaren, og for å teste OGG Vorbis-funksjonaliteten, fylte vi en CD til randen med komprimert musikk. Som vi har meldt om tidligere, er lydkvaliteten overraskende bra helt ned i 48 Kbps (vbr), noe som er rundt en tredjedel av hva en typisk MP3-fil krever.

Vi fikk dermed plass til over 40 fulle musikk-CDer på én 700 MB CDR-plate til tre kroner.

Spilleren gjenkjente datatypen umiddelbart, og ved hjelp av den oversiktlige trestrukturen som dukket opp på TVen kunne vi, ved hjelp av fjernkontrollen, navigere mellom mapper og filer. Sporskifte gikk raskt og smertefritt, og løsningen begeistret oss.

God lyd

Generelt vil vi si at hvis du er fornøyd med lydkvaliteten på radiosendinger i stereo - under optimale mottakerforhold, så vil du garantert ikke rynke på nesen av kvaliteten på de sterkt komprimerte OGG Vorbis-filene.

Vi opplevde ved et par anledninger at spilleren stoppet og frøs helt under avspilling, men vi er usikre på om dette skyldes ustabilitet i DVD-spilleren eller om det skyldes feil i selve OGG Vorbis-filene.

Uansett er det helt klart at KiSS Technology er i ferd med å rette opp mye av det negative bildet vi fikk av DVD-450 da vi testet den første gangen, noe som beviser at svært mye kan løses gjennom firmware-oppgraderinger.

Dette er altså spilleren som takler alt fra JPG til MP3, DivX og nå altså OGG Vorbis.
Dette er altså spilleren som takler alt fra JPG til MP3, DivX og nå altså OGG Vorbis. Vis mer


Gratis formatOGG Vorbis-formatet er resultatet av et open source-prosjekt, og hindres ikke av patenter, lisenser og opphavsrettigheter. Ogg Vorbis skal være gratis, tilgjengelig for alle og enkelt å bruke. Uavhengige tester viser at formatet kommer svært godt ut når det gjelder lydkvalitet, i forhold til konkurrerende formater som MP3 og WMA.

Programvare for å lage og spille dine egne .ogg-filer fra CD-samlingen din, kan lastes ned gratis fra nettet, se for eksempel her

Oppdatert: Vi har fått mange henvendelser fra lesere som lurer på hvor de kan få tak i denne spilleren. Vi har foreløpig kun sett den hos Multicom, der prisen er 3.199 kroner i skrivende stund.
Lenker:
OGG Vorbis oppdaterings- og FAQ-side
Vår test av KiSS DVD-450
Ogg Vorbis - den digitale musikkens fremtid?
Ogg Vorbis vinner på lydkvalitet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer