400 GB harddisk?

Quinta er Seagates datterselskap med magnetooptiske disker som spesialitet. Nylig fikk de et gjennombrudd i laboratoriet som vil gi enorme harddisker til deg og meg.

Publisert

For bare et par år siden var alle de store harddisk-produsentene bekymret for at diskene ikke ville fortsette å øke i størrelse. Problemet er den super-paramagnetiske grensen. Når tettheten når denne barrieren, vil ikke lenger magnetpartiklene være stabile.

Laser er redningen

OWA, eller Optically Assisted Winchester, er Seagates løsning på dette problemet. Kort fortalt går det ut på at et magnetisk punkt ikke kan skrives til ved vanlig temperatur.

Quinta bruker en laser til å varme opp dette mikroskopiske punktet. Når riktig temperatur er oppnådd, kan skrivehodet endre polariteten til magnetbelegget på bare dette ene punktet.

Med denne teknikken, vil bare dette punktet endre seg uten å påvirke de nærliggende punktene. Magnetismen som brukes til å skrive, kan derfor være mye kraftigere. I tillegg kan avstanden til skrivehodet være mye større. Lesingen som er mye enklere foregår med et konvensjonelt hode ved vanlige temperaturer.

Mediet har også endret karakteristikk. Det ligner nå mer og mer på skrivbar DVD med sin base av mønstret polykarbonat. Mønsteret brukes til å posisjonere hodet på riktig sted.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.