400 GB Seagate Barracuda 7200.8

Harddisker er nå tilgjengelige med en kapasitet som var utenkelig for få år siden. Men hvordan er de i praksis? Vi har testet Seagates nyeste disk på 400 GB.

400 GB Seagate Barracuda 7200.8
Publisert
Sist oppdatert

Uansett hvor stor harddisk du kjøper, så skjer alltid det samme: Den blir fylt av data på ett eller annet tidspunkt. Med høyoppløselig video, musikksamlinger og store bildefiler fylles disken opp raskere enn noen gang tidligere.

Og diskprodusentene følger opp.

Høy tetthet

Den nyeste serien harddisker fra Seagate har en enorm kapasitet, som skyldes ekstrem tett lagring av data på platene. Hver plate holder til sammen 133 GB fordelt på de to sidene, og 400 GB-disken benytter seg av 3 av disse platene.

Rotasjonshastigheten er standard 7200 omdreininger i minuttet, men tettheten gjør at ytelsen blir høyere enn på disker med lavere tetthet og kapasitet.

Strømforbruk og støy blir heller ikke høyere, siden den mekaniske konstruksjonen ikke er tyngre eller mer komplisert enn disker med lavere kapasitet og ytelse.

Seagate har også tatt i bruk en annen teknologi som øker ytelsen. Denne kalles NCQ – Native Command Queing – og sørger for minst mulig bevegelse av lesehodene. Seagate sammenliger teknikken med en moderne heis, som slipper folk av og på etter som heisen beveger seg opp og ned. Hvilken rekkefølge knappene blir trykket på er underordnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer