400 MHz Celeron lansert

Intel ser at AMD tar innpå og kan ikke lenger selv bestemme takten i sine lanseringsplaner. Introduksjonen av Celeron i 400 MHz-utgave er et klart eksempel på dette. Men dette er fremdeles ikke nok. Hva kan Intel egentlig stille opp med?

400 MHz Celeron lansert
Publisert

Intel lanserer nå hele seks nye utgaver av Celeron. To av disse er rett og slett raskere utgaver, på henholdsvis 366 og 400 MHz, og kommer i samme utførelse som tidligere - for Pentium II-kantkontakten Slot 1. Bus-hastigheten er 66 MHz - den samme som før – og prosessorens multiplikasjonsfaktor er låst i forhold til denne. Det vil si at de nye prosessorene kjører fast på 5,5 og 6 ganger bus-hastigheten.

Ny vri på gammel kontakt

De andre fire nye medlemmene i Celeron-familien kjører på 300, 333, 366 og 400 MHz og har de samme spesifikasjonene som Slot1-variantene. Men prosessorene har en annen fysisk utførelse og passer bare i en helt ny type sokkel, med 370 pinner. Denne minner svært om den gamle Pentium-sokkelen, men er selvfølgelig ikke kompatibel med denne i det hele tatt.

Hvorfor i all verden gjør Intel dette?

Det er for å presse prisnivået enda noen få dollar ned. Det er ingen tekniske nyvinninger inne i bildet.

Forvirringen øker

Nå har vi altså både Pentium II, Celeron for Slot 1, Celeron for Socket 370, AMD K6-2 og snart K6-3 for Super7 og K7 for den Alpha-kompatible 200MHz bus’en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.