40x CD-ROM-leser

Nå som DVD kommer for alvor, er det mange som har spådd CD-ROM-leseren en snarlig død. Noen produsenter har til og med latt være å levere 32x CD-ROM-lesere i påvente av at DVD skulle ta over. Likevel er det ingenting som kan stoppe utviklingen. Vi har sett 34x CD-ROM-lesere, 32x-lesere som egentlig er 35x og nå kommer AOpen med den første 40x-leseren.

Foto: AOpen
Foto: AOpen Vis mer
Publisert

AOpen CD-940E heter nyskapningen som tar over etter AOpens hittil raskeste modell CD-936E. Økningen fra 36 til 40x er ikke stor, men CD-940E introduserer også en del andre interessante nyheter.

Hvor fort går det egentlig?

Når hastigheten skal økes på slike produkter, er det ikke nok å sette inn en raskere motor. Alt annet må også følge med i den nye hastigheten. AOpen har en maksimal rotasjonshastighet på 8700 rpm (rotasjoner pr. minutt).

Hvis denne hastigheten kan oppnås på slutten av CD-platen, er dette egentlig en 43,5x-leser. Derfor er det mer sannsynlig at hastigheten gjelder på begynnelsen av CD-platen (altså innerst på platen) hvor det er plass til mindre data pr. runde.

Det tyder på en starthastighet på ca. 22x. Det gir oss en overføringshastighet på ca. 3,2 MB/s på starten av platen. Hastigheten vil da øke utover platen til den oppnår maksimalhastighet helt på slutten med ca. 6 MB/s. CD-ROM-leseren skal også ha en søketid på 80 ms og en aksesstid på 90 ms. Hvis det resultatet holder i praktiske tester, vil den gå helt til tops i vår CD-ROM-test.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer