42" plasma til 10.000 kroner?

Prisene på flat-TVer stupte i 2004. Men lite tyder på at de vil stoppe med det første.

Norske QPVision har en 42" plasma-TV som vi har sett i enkelte butikker med prislapp helt ned mot 14.000 kroner.
Norske QPVision har en 42" plasma-TV som vi har sett i enkelte butikker med prislapp helt ned mot 14.000 kroner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prisene på flat-TVer sank kraftig i siste halvdel av 2004, og før jul var det fullt mulig å kjøpe en plasma-TV på 42" til rundt 15.000 kroner, og en 30" LCD-TV til omtrent samme prisen. Selv om det er snakk om enklere modeller, er dette ofte TVer som for et par måneder siden kostet 25-30% mer.

Nå er en rekke nye produsenter kommet på banen, og konkurransen hardner til. Mange melder om større etterspørsel og raskere prisnedgang enn forutsett. New York Times spår en halvering av prisene det neste halvannet året.

Etter det DinSide Data har grunn til å tro, etter å snakket med flere aktører, vil vi se de første 42" flat-TVene til rundt 10.000 kroner allerede i første kvartal 2005. TVer av denne størrelsen vil helt klart være dominert av plasma-teknologien, i hvert fall inntil videre.

LCD tar over?

- For øyeblikket gir plasma mest skjerm for pengene når størrelsen overstiger 36", forteller markedssjef Jos Klippert i Philips til nettstedet ElectronicsWeekly.com. LG-Philips er en av de største produsentene av LCD-paneler, og meldte nylig om en forventet prisnedgang på 20% allerede i første kvartal 2005.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.