4G, hjemmenett og gaming?

Fungerer det? Det var første utfordring.

4G, hjemmenett og gaming?
Publisert
Sist oppdatert

Vi installerte 4G-modemet til Netcom i forrige uke og både første og andreinntrykket var svært overbevisende. Så rask ned- og opplasting har vi aldri vært i nærheten av, og stabiliteten har vært upåklagelig i de dagene vi har brukt forbindelsen. Du kan lese om installasjon og oppkobling i denne artikkelen.

Kort fortalt innstallerte vi 4G-modemet på vår hus-server som kjører Windows XP. Denne forbindelsen deler vi til de andre maskinene på hjemmenettet med Internet Connection Sharing som er innebygd i XP.

Det fungerer utmerket til det meste fra de fleste PC-ene, men det viste seg raskt at til gaming over nett var det problemer. Meldingen om NAT var 'Strict' på gaming-PC-en satte en brå stopp for dette.

Hvor åpner man?

At "NAT" er "Strict" betyr i praksis at nettverkstrafikken er begrenset til visse typer tjenester, som er knyttet til visse porter og rekker av porter i ruteoppsettet.

Vanligvis endrer man dette i selve ruteren, men her hadde vi ingen ruter, vi brukte jo server-PC-en som ruter.

Siden forbindelsen til Internet håndteres av en av nettverksforbindelsene er det nærliggende å sjekke denne. Det gjøres ved å høyreklikke på forbindelsen og velge Properties (Egenskaper i norsk utgave).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.