4G, hjemmenett og gaming?

Fungerer det? Det var første utfordring.

4G, hjemmenett og gaming?
Publisert
Sist oppdatert

Vi installerte 4G-modemet til Netcom i forrige uke og både første og andreinntrykket var svært overbevisende. Så rask ned- og opplasting har vi aldri vært i nærheten av, og stabiliteten har vært upåklagelig i de dagene vi har brukt forbindelsen. Du kan lese om installasjon og oppkobling i denne artikkelen.

Kort fortalt innstallerte vi 4G-modemet på vår hus-server som kjører Windows XP. Denne forbindelsen deler vi til de andre maskinene på hjemmenettet med Internet Connection Sharing som er innebygd i XP.

Det fungerer utmerket til det meste fra de fleste PC-ene, men det viste seg raskt at til gaming over nett var det problemer. Meldingen om NAT var 'Strict' på gaming-PC-en satte en brå stopp for dette.

Hvor åpner man?

At "NAT" er "Strict" betyr i praksis at nettverkstrafikken er begrenset til visse typer tjenester, som er knyttet til visse porter og rekker av porter i ruteoppsettet.

Vanligvis endrer man dette i selve ruteren, men her hadde vi ingen ruter, vi brukte jo server-PC-en som ruter.

4G, hjemmenett og gaming?


Siden forbindelsen til Internet håndteres av en av nettverksforbindelsene er det nærliggende å sjekke denne. Det gjøres ved å høyreklikke på forbindelsen og velge Properties (Egenskaper i norsk utgave).

4G, hjemmenett og gaming?


Her finner man tre faner, og under Advanced kan man velge Settings for Internett Connection Sharing.

4G, hjemmenett og gaming?


Hva skal man velge?

De fleste tjenester som spill, musikk og annen underholdning bruker Universal PnP, som gjør at brukeren ikke behøver å gå så langt ned i materien som å finne ut av portnumre/rekker og spesifisere disse i oppsettet. Dette gjelder også beslektede apparater som kobles til nettverket, som medieservere, spillkonsoller osv. Når UPnP er aktivert skal det bare fungere.

Det skarpe øye har allerede observert at begge valgene for UPnP ikke er krysset av under Advanced Settings. Dette er slik Internet Connection Sharing er satt opp i utgangspunktet i Windows XP.

Dermed blokkeres både spill og andre tjenester.

4G, hjemmenett og gaming?


Ved å krysse av for å aktivere UPnP-tjenestene, trykke OK og gå ut av oppsettet åpnes de aktuelle portene og man kan prøve å starte spillet på nytt.

Hos oss fungerte det som en drøm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer