4G hjemmeruter - flere muligheter?

4G-abonnement og miniruter kan være et godt alternativ til kablet internettilgang. Men hva finnes av utstyr? Og abonnementer? Og ikke minst: ulemper?

RASK TEKNOLOGI: Men hva trenger du egentlig for å komme i gang med 4G-surfing? Foto: Brynjulf Blix
RASK TEKNOLOGI: Men hva trenger du egentlig for å komme i gang med 4G-surfing? Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du skal koble deg til internett står du ikke alltid fritt til å velge leverandør. Bor du i borettslag er det kanskje en felles løsning som du må koble deg på. Bor du i enebolig har du muligens en sentral i nærheten som ikke har plass til flere tilkoblinger. Da er du prisgitt at noen har gravd ned fiber i området, og som lar deg koble på ...

De eneste alternativene er trådløst internett, der finnes det flere leverandører som tilbyr forskjellige løsninger basert på forskjellige teknikker. En av de raskeste trådløsteknologiene er 4G (LTE). Vi har sett nærmere på fordeler og ulemper, hva du trenger av utstyr, og hvilke abonnementer som er tilgjengelig.

Merk at langt fra alle kan få 4G i dag. Her ser du Telenors dekningskart, og her er Netcoms (velg "DATA" fra nedtrekksmenyen).

Hva med utstyret?

4G får du til både mobiler og nettbrett. Da kan du kjøpe abonnement med SIM-kort eller pakkeløsning med både apparat og abonnement. Da kan du som regel dele nettforbindelsen med andre i nærheten ved å slå på funksjonen i apparatet som videreformidler denne via vanlig trådløsnett (Wifi). Er man flere enn én i husholdningen er ikke dette alltid en praktisk løsning, hvis noen for eksempel stikker ut og tar med seg nettforbindelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer