4G ruter Huawei B593

På papiret har den hastigheter som overgår det meste. Holder det i praksis?

Trådløst bedre enn kabel? I vårt tilfelle - ingen tvil! Foto: Brynjulf Blix
Trådløst bedre enn kabel? I vårt tilfelle - ingen tvil! Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som vi har skrevet i en tidligere artikkel, er det mange som ikke får tilgang til raskt bredbånd via forskjellige former for kabel. Årsaken til dette er at de som eier den gamle infrastrukturen ikke ser lønnsomhet i å fornye den for små, potensielle kundegrupper. Det er heller ingen tilkoblingsplikt for internett, slik det var med telefon i Televerkets tid.

En av de mest potente løsningene er en trådløs bredbåndsruter fra Netcom. Den støtter 4G-mobilnettet og har både WLAN og porter for kablet nett for hjemmenettet. Den egner seg også til mindre bedrifter og selges også til Netcoms bedriftskunder.

Huawei B593

Den kinesiske leverandøren Huawei er omfavnet både av Telenor og Netcom som utstyrsleverandør til utbyggingen av mobilnettet. Men de lager også produkter i andre enden av forbindelsen, både små USB-enheter og den trådløse ruteren vi har på testbenken: Huawei CPE B593.

Sjekk også vår første test av 4G med USB-modem

Selve boksen er litt større enn de fleste andre bredbåndsrutere vi har testet i det siste. Den er i hvit og blå plast, og den er laget for å plasseres stående.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer