4K-skjermene er definitivt ikke for alle

Drømmer du om en svær 4K-skjerm til PC-en din? Da bør du antagelig oppgradere PC-en først.

De er store, de er sylskarpe, og de stiller store krav til PC-en din. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
De er store, de er sylskarpe, og de stiller store krav til PC-en din. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du følger med på TV-fronten, kan du ikke ha unngått å høre om «4K». Dette er TV-er som er i stand til å vise fire ganger flere detaljer enn en vanlig full-HD-TV. Foreløpig er det lite videomateriale som har så høy oppløsning, men dette er noe folk har lyst på:

Første halvår i fjor stod 4K-TV-ene for snaue 1 prosent av salget, i år er tallet så langt 15,2 prosent, ifølge Elektronikkbransjen.

Men 4K er selvsagt ikke bare forbeholdt TV-er, også PC-skjermer kommer stadig med 4K-oppløsning, og det er lett å la seg friste av en stor skjerm med sylskarpt bilde og plass til svært mye informasjon, som denne 32-tommeren fra Asus:

Du kan lese vår test her

Ikke for alle

Det er bare en stor hake: Det er slett ikke sikkert at PC-en din er klar for 4K. Hvis PC-en din er to-tre år gammel eller er hentet fra budsjett-klassen, er faren stor for at den ikke takler oppløsning på ekstern skjerm på mer 1920 x 1200 piksler, eller i beste fall 2048 x 1536 piksler. Derfra til 4K-oppløsningen på 3840 x 2.160 piksler er det langt. Svært langt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer