4MLinux kan gi nytt liv til gamle PC-er

Selv om det krever svært lite kan det fortsatt kjøre mange nye programmer.

Slik ser skrivebordet ut i en av verdens minste Linux-distribusjoner.
Slik ser skrivebordet ut i en av verdens minste Linux-distribusjoner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linux-universet er utrolig fragmentert. Det finnes hundrevis av forskjellige operativsystemer som tar utgangspunkt i Linux-kjernen, og det er nok en av årsakene til at Linux aldri har slått helt igjennom på PC-skrivebordet. På serversiden er imidlertid Linux svært utbredt, for ikke å glemme mobilverdenen - der Linux-baserte Android troner helt på topp.

Blant de mer populære og kjente Linux-distribusjonene finner vi Linux Mint og Ubuntu - begge regnes som mer eller mindre fullgode alternativer til Windows, og attpåtil er de gratis.

Les også: Så få bruker Mac

Spesial-Linux

Andre sikter seg mer inn mot spesielle formål, som for eksempel 4MLinux. Dette er en av de aller minst plass- og ressurskrevende som samtidig byr på et grafisk grensesnitt og mulighet for å kjøre populære Linux-programmer.

4M står for Maintenance, Multimedia, Miniserver og Mystery, og oppsummerer bruksområdene utviklerne av operativsystemet ser for seg (Mystery = spill).

Hele operativsystemet er på bare 50 MB, og inneholder det du trenger for å komme i gang, blant annet en mediespiller og nettleseren SeaMonkey:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer