5 GB gratis online-lagring

Microsoft har lansert SkyDrive, som lar deg lagre filene dine på nettet, gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Mange spår at lokal lagring på ett eller annet tidspunkt vil forsvinne, og at nettbasert lagring av dokumenter, musikk, film og bilder er fremtiden.

Microsoft lanserte torsdag tjenesten Windows Live SkyDrive, en ny tjeneste i deres Live-konsept. Her kan registrerte MSN/Live-brukere lagre inntil 5 GB med data. Mappene kan være private, deles med venner eller være offentlige (åpen for alle). Tjenesten har tidligere vært tilgjengelig i betaversjon, men ikke i norsk språkdrakt, og med 1 GB lagringsgrense.

5 GB gratis online-lagring


Mulig med dra & slipp

Fordelen er naturligvis at man kan få tilgang til filene sine fra hvor som helst, og med 5 GB lagringsgrense dekkes lagringsbehovet for mange. Du kan laste opp 5 filer om gangen, eller installere en ActiveX-kontroll (krever Internet Explorer) som muliggjør dra & slipp.


Tjenesten krever imidlertid at filene først lagres lokalt. Det er ikke mulig å lagre direkte til SkyDrive på nåværende tidspunkt. Opp- og nedlasting av filer skjer gjennom nettleseren.

En annen utfordring er at svært mange brukere har begrenset opplastingshastighet på sitt internettabonnement, og det kan derfor være tidkrevende å laste opp store filer.

For mer informasjon, se SkyDrive-siden hos Microsoft

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer