5. Når HTML ikke lenger er nok

Før eller senere vil de fleste føle behovet for å komme videre, og da kommer også erkjennelsen av at mange funksjoner krever mer enn bare HTML. Du blir derfor nødt til å stifte bekjentskap med andre teknologier, hvor særlig JavaScript er aktuelt.

Publisert

HTML er som nevnt grunnstammen i de fleste hjemmesider, men HTML er heldigvis laget for å kunne hente opp andre typer teknologier, slik at nye og spennende funksjoner og effekter kan dukke opp på hjemmesidene dine.

Du behøver slett ikke alltid å lære deg alle de ulike teknologiene for å få gjort det du ønsker – det er tross alt slik at mange nettsurfere sitter på PC som ikke støtter mange av dem. Men én teknologi skiller seg ut ved at den er støttet av de aller fleste PCer og er dessuten enkel å ta i bruk: JavaScript.

Det som gjør JavaScript særlig populært, er at det finnes mange ressurser på Internett som gir bort gratis rutiner som dekker mange ulike bruksområder.

Vi kjenner ikke til noen tjenester på nettet som er virkelig bra for deg som leter etter JavaScript-rutiner. Du bør derfor lete litt rundt. Nyttige steder å sjekke ut er Javascripts.com som gir tilgang til hundrevis av rutiner.

Jars er egentlig mest laget for Java, men har en del spennende JavaScripts også. En tredje ressurs er JavaScript Source som omfatter 4-500 rutiner, men som kan være litt vrien å lete seg gjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer