5 nye coolpixer fra Nikon

Nikon slår på stortromma, og lanserer hele 5 nye kameraer i den populære COOLPIX-serien. Her er detaljene.

Publisert
Sist oppdatert

Fem av kameraene er modeller i COOLPIX-serien, tre av dem er billigmodeller som kun vil bli solgt i utvalgte kanaler. Den sjette nyhten er speilrefleksen D2Hs.

For billigmarkedet: Coolpix 4600, 5600 og 7600

Disse tre kameraene bygger videre på egenskapene som vi kjenner fra Coolpix 3200 som vi testet for et år siden. Det var slett ikke noe dårlig kamera, og de nye modellene får bildebrikker på henholdsvis 4, 5 og 7 megapiksler. Målgruppen er nybegynnere og mindre avanserte brukere.

Optisk zoom er 3x, og kameraene lar deg velge mellom 16 forhåndsdefinerte motivrelaterte innstillinger. Du kan også velge helautomatikk og noe grad av manuelle innstillinger. Modellene er dessuten også utstyrt med funksjonen D-Lighting, som skal minske problemer med undereksponerte detaljer i bildene.

Kameraene ventes på markedet allerede denne måneden, og med prislapper på henholdsvis 2.200, 3.200 og 4.200 kroner vil de være blant de rimeligste aktuelle COOLPIX-modellene på markedet.

To nye for mer krevende oppgaver

Nikon COOLPIX 7900/5900 virker imidlertid mer spennende. I pressemeldingen fra Nikon understrekes det gang på gang at dette er kameraer som tar bilder av høyeste kvalitet. Bildebrikkene er på henholdsvis 7,1 og 5,1 megapiksler - for øvrig ser kameraene ut til å være identiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.