5. Sikkerhetsprogrammer

Publisert
Sist oppdatert

Vista inneholder en del sikkerhetsprogrammer som ikke er standard i XP. Flere av de samme programmene er imidlertid mulig å laste ned fra Microsoft, også for det aldrende operativsystemet. Dermed kan også XP-brukere få gleden av Sperrefunksjoner og antispyware-filteret Windows Defender.

Les mer om begge programmene her

Formålet med Defender er å stenge ute eventuelle forsøk fra programleverandørene på å spionere på deg og surfevanene dine. Det er en kjent sak at mange programmer, ofte programmer som påstår å være gratis, i praksis har slike skjulte hensikter.

Sperrefunksjoner får XP-brukere tilgang til gjennom programmet One Care Tryggere for familien. I praksis er det snakk om en funksjon som gjør det mulig å sette enkelte begrensninger for barns aktivitet på nett. En rapportgenerator er også en del av denne pakken. Husk at sistnevnte kun bør brukes dersom barna er klar over "overvåkningen".

Windows Defender laster du ned herfra.

Trygghet for familien er en del av Live-konseptet, og kan lastes ned fra denne siden.

Avsluttende betraktninger

Med disse to programmene på plass avslutter vi vår "vistafisering" av XP. Det er imidlertid mye som fortsatt kan gjøres for å bedre opplevelsen, både funksjons- og sikkerhetsmessig. Du trenger for eksempel antivirusprogram - enten du kjører Vista eller XP, og det finnes mange gratis og gode løsninger også her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer