5. Sikkerhetsprogrammer

Publisert
Sist oppdatert

Vista inneholder en del sikkerhetsprogrammer som ikke er standard i XP. Flere av de samme programmene er imidlertid mulig å laste ned fra Microsoft, også for det aldrende operativsystemet. Dermed kan også XP-brukere få gleden av Sperrefunksjoner og antispyware-filteret Windows Defender.

Les mer om begge programmene her

Formålet med Defender er å stenge ute eventuelle forsøk fra programleverandørene på å spionere på deg og surfevanene dine. Det er en kjent sak at mange programmer, ofte programmer som påstår å være gratis, i praksis har slike skjulte hensikter.

5. Sikkerhetsprogrammer


Sperrefunksjoner får XP-brukere tilgang til gjennom programmet One Care Tryggere for familien. I praksis er det snakk om en funksjon som gjør det mulig å sette enkelte begrensninger for barns aktivitet på nett. En rapportgenerator er også en del av denne pakken. Husk at sistnevnte kun bør brukes dersom barna er klar over "overvåkningen".

5. Sikkerhetsprogrammer


Windows Defender laster du ned herfra.

Trygghet for familien er en del av Live-konseptet, og kan lastes ned fra denne siden.

Nå klarer vi oss fint med XP en god stund til.
Nå klarer vi oss fint med XP en god stund til. Vis mer


Avsluttende betraktninger

Med disse to programmene på plass avslutter vi vår "vistafisering" av XP. Det er imidlertid mye som fortsatt kan gjøres for å bedre opplevelsen, både funksjons- og sikkerhetsmessig. Du trenger for eksempel antivirusprogram - enten du kjører Vista eller XP, og det finnes mange gratis og gode løsninger også her.

Nå vil vi at du deler dine tips og råd med andre lesere, om hvordan man kan gjøre XP og Vista enda bedre. Gratisprogrammer, fikser, tweaks og oppdateringer; ordet er fritt i debattfeltet under!

Tilbake til førstesiden


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer