Oculus Go kommer til Norge – slik fungerer det

5 ting du må vite før du kjøper Oculus Go

Trodde du skikkelig VR endelig var blitt for alle? Tro om igjen.

MORSOMT: Oculus Go gir deg VR-briller du ikke trenger å stappe mobilen inn i. Det er langt billigere enn skikkelig VR, men så tilbyr de heller ikke en skikkelig VR-opplevelse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MORSOMT: Oculus Go gir deg VR-briller du ikke trenger å stappe mobilen inn i. Det er langt billigere enn skikkelig VR, men så tilbyr de heller ikke en skikkelig VR-opplevelse. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du få deg skikkelig virtuell virkelighet (VR), må du gjøre følgende:

Punge ut rundt 5.000 kroner for Oculus Rift eller HTC Vive med kontrollere.Skaffe deg en kraftig nok PC til å drifte VR, gjerne til minst 10.000 kroner.Koble opp minst to sensorer i rommet ditt og sørge for å ha noen kvadratmeter uten møbler å boltre deg rundt på.

Da får du noe som i beste fall kan minne om opplevelsene du ser på kinolerretet om dagen, i filmen Ready Player One. Du kan kikke deg rundt, lene deg rundt hjørner, gjemme deg bak vegger, ta noen skritt i alle retninger og røre ved omgivelsene med to virtuelle hender.

Alternativet er produkter vi vil kalle «pseudo-VR», som Samsung Gear VR og Googles Cardboard og Daydream-produkter. De koster en brøkdel av skikkelig VR, mot en brøkdel av opplevelsen.

Nå har selskapet bak VR-revolusjonen, Facebook-eide Oculus, kommet med sitt bidrag i billigkategorien: Oculus Go.

Dinside har brukt brillene noen dager, og her er fem ting du bør vite før du løper til butikken.

#1: Hva er Oculus Go?

Oculus Go er VR-briller med alt innebygd. Du trenger bare mobilen til å sette dem opp, og så fungerer brillene helt på egenhånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer