5 tips: Bedre trådløst nett

Har du trådløst nett hjemme, vurderer å kjøpe eller oppgradere? Vi gir deg nyttige tips.

Publisert
Sist oppdatert

De første gangene man koblet seg på trådløst nett var det en fascinerende opplevelse. Å kunne sitte hvor man ville med en bærbar, uten at noen snublet i ledninger - til og med utendørs!

Etter hvert har dette blitt en selvfølge, og vi forventer at det er trådløs nettilgang overalt hvor folk samles.

På hjemmebane er det mange som gjerne vil slippe å ha nettverkskabler, også for maskiner som har sin faste plass på hjemmekontor, i stua, barneværelser eller andre steder. Hva må man passe på for å få det til å fungere best mulig?

1:Hvilken type skal man kjøpe?

Praktisk talt alle rutere tilbyr de samme tilkoblingene, med 1 kontakt til internettleverandøres boks og 4 kontakter til PCer, i tillegg til trådløst nett.

Noen rutere har tilkoblinger for skrivere og/eller lagringsenheter, som kan deles av alle brukere på hjemmenettet. Vår erfaring er at det er bedre å skaffe slike løsninger som fungerer uavhengig av ruteren, både på grunn av ytelse, fleksibilitet og sikkerhet.

Skal du ha et trådløst nett bare for å kunne sitte i sofaen og surfe med den bærbare kan du vanligvis klare deg med en rimelig og enkel løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer