50 millioner budsjettkroner skal sikre at ingen mister nettilgang

Regjeringen setter av 50 millioner budsjettkroner for å opprettholde bredbåndstilgangen i Norge mens Telenor faser ut kobbernettet.

ENDA MER PENGER TIL FIBER: Regjeringen setter av 50 millioner budsjettkroner for å sikre at ingen mister nettet når Telenor faser ut det gamle kobbernettet, opplyser digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
ENDA MER PENGER TIL FIBER: Regjeringen setter av 50 millioner budsjettkroner for å sikre at ingen mister nettet når Telenor faser ut det gamle kobbernettet, opplyser digitaliseringsminister Nikolai Astrup (H). Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I revidert nasjonalbudsjett foreslår regjeringen å bevilge 50 millioner kroner ekstra til bredbånd for å bidra til bedre tilbud bår kobbernettet stenger.

Kobbernettet har inntil for noen år siden vært hovednettet for fasttelefoni og bredbånd. Som et ledd i moderniseringen av fastnettet, har Telenor bestemt at kobbernettet skal avvikles innen utgangen av 2022.

Ekstrabevilgningen på 50 millioner skal bidra til utbygging til husstander og virksomheter som i dag har tilbud om bredbånd basert på Telenors kobbernett, og hvor det ikke finnes annet tilbud eller planer om utbygging av tilstrekkelig godt bredbånd på kommersielt grunnlag.

Økningen vil gi et samlet bredbåndstilskudd på omlag 250 millioner kroner i 2019. Det er 100 millioner mer enn i 2018.

Regjeringen foreslår at tilleggsbevilgningen fordeles til fylkeskommunene, som får ansvar for å sørge for at midlene kommer til nytte der behovet er størst.

Departementet vil i samarbeid med Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) fastsette nærmere innretning for bruk av tilleggsbevilgningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer